MUIR WOODS

Woensdag 14 juni 2000

Vandaag gaan we naar Muir Woods. Vanaf Lombard Street moeten we dus eerst over de Golden Gate Bridge. Het makkelijke is dat de snelweg US 101 over de brug aansluit op Lombard Street, dus rijden maar. Bij aankomst aan de brug merk je dat er tol wordt geheven, maar dan alleen als je de stad ín rijdt. Afhankelijk van de spitsuren worden de 6 rijvakken anders verdeeld. Omdat we heel vroeg vertrokken zijn, is er nog niet zo veel verkeer dat de stad uit wil.

Natuurlijk stoppen we aan de overkant van de brug om vanaf het uitzichtpunt naar de stad en naar de baai te kijken. Het is nog vroeg op de morgen en daardoor kijken we tegenlicht. Toch wel indrukwekkend, zeker als we een groot vrachtschip onder de brug zien varen. De Golden Gate Bridge torens steken 230 m boven het water uit en de vrije doorvaart is 67 m. De brug is in totaal 2740 m lang met een overspanning van bijna 1300 m.

Golden Gate
G
olden Gate Bridge
Muir Woods
M
uir Woods
California Redwood
M
uir Woods
Stinson Beach
S
tinson Beach

Via Marine County rijden we verder naar Muir Woods, een klein National Park. Op de parkeerplaats staan haast geen auto’s, want we zijn redelijk vroeg. Dank zij de Golden Eagle kaart mogen we gratis binnen en we krijgen een NP-map, zodat we niet verloren kunnen lopen. Uiteraard zijn de California Redwoods indrukwekkend: meer dan 110 m worden deze bomen, maar ze leven minder lang dan Sequoia’s. De kern van het park met de Redwoods is inderdaad "klein" als je Amerikaanse normen hanteert: het gebied waar deze bomen groeien en bewaakt worden is niet zó groot. In het park en de omgeving kan je lange wandelingen maken langs paden die op cruciale punten gemarkeerd staan. Als we terugkeren naar de parking wordt het drukker. De toeristen zijn wakker geworden en met de bus tot in het park gekomen. Vroeg zijn is de boodschap.

We vervolgen onze tocht verder naar het noorden, langs de kust. Eerst naar het uitkijkpunt bij Stinson Beach: nog maar eens de nodige indrukken verwerken van de grote Stille Oceaan en de bergen direct aan de kust. Er zijn strandjes, maar daarom zijn die niet altijd makkelijk te bereiken.  

Link naar...
POINT REYES