POINT REYES

Vervolg van woensdag 14 juni 2000

We geven de voorkeur om het nog verder te zoeken en rijden naar Point Reyes State Park. Het is een schiereiland voor de kust, ten westen van de San Andreas Fault. In 1906 verplaatste het eiland zich 6 meter weg van het continent. De Golden Eagle kaart laat je gratis binnen, maar vergeet zeker niet om langs het Visitor Center te gaan (Bear Valley / Olema). Er is een tentoonstelling over wat je allemaal kan verwachten in het gebied Point Reyes. Wij reden via Inverness Ridge naar Point Reyes Beach en Point Reyes Lighthouse. Indien de poort open is kan je via 300 trappen afdalen  naar de vuurtoren. Op het uitkijkpunt heb je een mooi zicht op de oceaan, op de zuidkust van het Point Reyes schiereiland en mogelijk op de verafgelegen Farallon Islands. Als je teruggaat naar de parking heb je een uitzicht op het lange strand. Van hieruit gaan we terug naar de baai van het schiereiland. Daar zijn vele hotelletjes en pensions. Blijkbaar wordt hier veel aan sportvisserij gedaan.

Point Reyes Lighthouse
P
oint Reyes vuurtoren
PR South Beach
P
oint Reyes kust
Tiburon
T
iburon
Golden Gate
G
olden Gate bridge
Alamo Square
S
an Francisco (Alamo Square)

Via Fairfax bereiken we Tiburon. Even een rondritje langs de residentiŽle wijk en dan verder naar Sausalito. Van hieruit nog maar eens een goed zicht op de baai en op San Francisco. De weg loopt naar de oprit van de snelweg naar de stad, maar je kan via een tunnel (wachttijden, want beurtelings verkeer) naar de westzijde van Marine County. Je moet hier absoluut langsrijden, zeker naar de twee uitzichtpunten op de Golden Gate Bridge en de stad. Als je tijd over hebt, kan je mooie wandelingen maken in dit gebied.

’s Avonds maken we nog een autotocht naar een aantal sight-seeing-locations in de stad: Alamo Square met de Victoriaanse gevels in Haight Street en Fillmore Street. Natuurlijk ook een toer door Castro en Mission Street. St. Mary’s Cathedral is jammer genoeg gesloten. Terugkeer langs Van Ness geeft een indruk van de grootte van de stad. Het verkeer is druk, maar verloopt eigenlijk heel gedisciplineerd. Komt onder andere door de hoge boetes, maar ook door de ingesteldheid van de chauffeurs.

Link naar...
SAN FRANCISCO 2